Deputatul Iurie Reniţă publică un document cu numele unor noi beneficiari care se regăsesc în raportul Kroll II

21d7742bc21b5e3f6c5a08dca8bee4df.jpg

foto: stiri.md

Deputatul Iurie Reniță afirmă că ar fi intrat în posesia unor copii din lista finală a beneficiarilor din raportul Kroll II, acte ce nu au apărut până acum în mass-media. Politicianul roagă ex-președintele comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea furtului miliardului, Alexandru Slusari să verifice autenticitatea actelor. Mai mult, Reniță afirmă că există și o înregistrare audio realizată în ziua în care Blocul ACUM și socialiștii discutau viitoarea alianță, scrie agora.md.

„În noaptea de Revelion „moșul” a fost foarte generos cu mine – mi-a trimis mai multe copii din lista finală a beneficiarilor din raportul Kroll II, precum și o înregistrare sonoră de la parlament (este incredibil cum și cine a făcut-o!) din seara zilei de 7 iunie 2019, când în cadrul blocului ACUM s-a discutat despre necesitatea acceptării „aliansului” cu socialiștii lui Dodon”, a mai scris Reniță pe pagina sa de Facebook.

Deputatul afirmă că dorește astfel să demonstreze contrariul concluziei procurorului general Alexandru Stoianoglo care a menționat public că nu a văzut niciun fel de listă și nu are suficiente motive să creadă că aceasta ar exista în realitate.

Cât despre înregistrarea audio, deputatul susține că încă este devreme să o facă publică, însă asigură că aceasta conține fragmente din dialogul membrilor Blocului ACUM și a socialiștilor la data de 7 iunie, când se discutau condițiile alianței, mai titrează sursa citată.

Top