Publicat la 2020-12-02

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

#DefectePerfecte – proiect fotografic de excepție, care sparge stereotipuri și pune în valoare frumusețea oamenilor diferiți

2 min read

Anya - eroina proiectului fotografic #DefectePerfecte, semnat de Dumitru Vlah

#DefectePerfecte – un proiect fotografic inedit care vine să spargă stereotipuri și să accentueze frumusețea oamenilor diferiți. Autorul proiectului este Dumitru Vlah – tânăr fotograf din Moldova, care scoate în evidență calitățile oamenilor , dar și curajul lor în lupta cu interpretările societății.

Dumitru Vlah, fotograf

Prima protagonistă a proiectului fotografic este Anya – care a reușit să rămână luminoasă și puternică în fața barierelor întâlnite încă din copilărie.

Anya – eroina proiectului fotografic #DefectePerfecte, semnat de Dumitru Vlah

„Ea este Anya și este o fată specială. Ea are Vitiligo, iar pentru cei care nu știu, Google zice că Vitiligo este o afecțiune, boală sau defect care duce la distrugerea pigmenților de piele. Cu partea a doua sunt de acord, cu prima – NU.

Anya – eroina proiectului fotografic #DefectePerfecte, semnat de Dumitru Vlah

Anya nu este bolnavă și petele pe care le are pe tot corpul său o face și mai specială și un suflet și mai frumos. Ea s-a confruntat în școală cu bulling, unde era numită de către ceilalți colegi ,,pătată” sau și mai rău ,,fata nespălată”din cauza ,,defectului”. Groaznic. Nici nu vreau să-mi imaginez prin ce a trecut ea fiind doar diferită.

Anya – eroina proiectului fotografic #DefectePerfecte, semnat de Dumitru Vlah

Din acest considerent am început proiectul Defecte Perfecte în care voi fotografia oameni pe care societatea noastră îi consideră ,,diferiți”. Astfel vreau să aduc în lumină și să vă arăt cât de minunați și cât de multă frumusețe acești oameni pot emana. Data viitoare când vedeți pe stradă pe cineva care nu e la fel ca voi, nu judecați, dar încercați să îi găsiți „iziumenica” și să îi oferiți un zâmbet.

Anya – eroina proiectului fotografic #DefectePerfecte, semnat de Dumitru Vlah

Îi mulțumesc mult pentru curajul de care a dat dovadă , acceptând să facă parte din proiect. De ce? Pentru că sunt sigur că nu e ușor să te accepți într-o societate unde coperta unei cărți e ceea după ce judecăm conținutul”, scrie Dumitru Vlah pe pagina sa de facebook.

AUTOR: Adriana Negru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.