De ce Netflix Canada va fi groaznic în 2019

Netflix_Canada_Techvibes_Copyright.jpg

Am intrat deja în noul an 2019. Un an nou înseamnă noi planuri, și noi schimbări, cel puțin atunci când vine vorba de modul în care vom accesa Netflix în Canada.

În ultimii ani, Netflix a dominat piața de streaming, cu alte cuvinte achitând o singură taxă și aia modestă aveai accesul la conținutul video preferat într-un singur loc.

Dar, toate au un sfârșit. Netflixul are planurile sale speciale pregătite pentru utilizatorii din Canada. Site-ul mtlblog.com scrie că serviciul Netflix vă fi groaznic în 2019 pentru canadieni. De ce?

În primul rând, începe totul cu noul guvern din Quebec și așa numita taxă Netflix. Prin lege Netflix este obligat să colecteze TVQ-ul, începând cu 1 ianuarie 2019.

În al doilea rând Netflix insuși planifică să mărească prețurile. Și, nu cu câțiva cenți, dar cu aproximativ 25% la pachetul standard. Și dacă credeți că veniturile de la aceste măriri vor vi utilizate pentru achiziționarea altor filme de calitate, greșit! Netflix va continua să învestească banii în propria producere de « conținut original », dar de calitate … joasă.

Streaminugul a devenit un serviciu interesant și pentru alte companii producătoare printre care Disney și Warner Media. Ambele companii au anunțat recent că vor lansa propriile platforme de difuzare online. Respectiv Netflix nu va mai avea acces la produsele acestor companii. Deci, toate filmele și emisiunile uimitoare care au fost folosite de Netflix vor fi eliminate.

În plus, Canadienii au de pierdut și mai mult. Deoarece, dacă americanii contra unei taxe aparte, dar totuși vor avea acces la serviciile Disney și Warners Media, nu și canadienii. Companiile, nu și-au anunțat intențiile de a difuza și pe teritoriul Canadei.

Și că să ne simțim cu totul« back-to-the-future », Netflix va integra publicitate la început și la sfârșit de episoade.

Toate acestea fiind spuse, în schimbul mult așteptatei platforme unice cu mult conținut video de calitate, vechile companii de difuzare prin cablu și televiziunile publice vor fi înlocuite printr-o mulțime de platforme media și televiziuni digitale. Și, că să profiți de o seară plăcută în fața “ecranului azuriu”, va trebui să achiți minimum 5-6 conturi de acces la variate platforme.

… doi pași înainte și trei pași înapoi.

REDACTOR: Nicu Popovici

Top