De ce aeroportul din Găgăuzia are mai multe șanse decât cel din Cahul

3a29e6974802b5fbf606e409ebf6c8daf4297f82.jpeg

foto: ziuadeazi.md

Găgăuzia are mai multe șanse de a atrage investiții străine și de a deschide un aeroport regional decât cel din Cahul, scrie portalul din regiune gagauzinfo.md, citat de site-ul ziuadeazi.md.

Potrivit autorilor canalului de telegram ”Гагаузская телега”, UTA Găgăuzia are un avantaj primordial: susținerea ”fraților” din Turcia.

”Aeroportul la noi sunt gata să îl construiască turcii. Aeroportul din Cahul nimănui naibii nu-i trebuie, chiar și Guvernului. În Găgăuzia va avea loc un flux mai mare de persoane. Aeroportul din Cahul nu își va recupera investiția și se va închide a 2-a oară, îngropând pentru totdeauna idea creării aeroporturilor regionale de dezvoltare”, se precizează pe canalul de telegram citat de sursă.

De asemenea, aceștia consideră că autonomia are o amplasare geografică mai comodă și are potențial de a atrage pasageri de peste hotare.

”Găgăuzia are vama directă cu Ucraina. Încoace e mult mai aproape să vină ucrainenii, care pleacă mereu la muncă peste hotare în Federația Rusă. Pentru ei aeroportul din Găgăuzia e mai aproape decât cel din Odessa”, se menționează pe canalul de telegram.

Precizăm că, anterior ideea de a deschide un aeroport în UTA Găgăuzia a anunțat-o Irina Vlah în timpul alegerii bașcanului din 2019. În susținerea aeroporturilor regionale la Sud și Nord a venit și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon și prim-ministrul Ion Chicu.

Top