Publicat la 2020-12-22

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

De astăzi și până pe 15 ianuarie 2021, sunt interzise petrecerile de sărbători. Elementul-cheie al perioadei: PURTAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE

1 min read

Municipalitatea anunță că petrecerile organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor fi interzise de această dată, din cauza riscului de infectare cu noul coronavirus.

Desfășurarea evenimentelor și ceremoniilor festive este interzisă în perioada 22 decembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, în toate unitățile de alimentație publică, precum și în instituții, la locul de serviciu, indiferent de statutul juridic public sau privat. Decizia de regăsește în hotărârea nr.30 din 21 decembrie, a Comisiei Extraprdinare de Sănătătate Publică a Municipiului Chișinău.

Totodată, se interzice desfășurarea tuturor acțiunilor artistice și distractive, dansurile și concursurile, alte genuri de divertisment cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

decizie în acest sens a fost adoptată luni, 21 decembrie 2020, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău (CESP).

De asemenea, în scopul fluidizării vizitatorilor și diminuării aglomerației în ajunul sărbătorilor de iarnă, prevenirii infecției cu noul coronavirus, programul Î.M. „Piața Centrală”, va fi modificat după cum urmează: 28 decembrie 2020 și 4 ianuarie 2021 se declară zile lucrătoare, iar zilele de 2 ianuarie și 8 ianuarie 2021 se declară zile sanitare, scrie portalul newsin.md.

În același context, autoritățile administrației publice locale, reiterează obligativitatea portului măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în transportul public. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.