Publicat la 2020-11-30

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

De astăzi intră în vigoare noi restricții. Ion Chicu: “Nu mai avem medici”

2 min read

Premierul Republicii Moldova Ion Chicu susține că nu mai sunt medici, dar și locuri în spitale și „posibilități de extindere nu mai avem”. În acest sens, îi îndeamnă pe cetățeni să stea acasă. Cum un mesaj în acest sens a venit după ședința de lucru a președintelui Igor Dodon, cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi.

Precizăm faptul că, în Republica Moldova au intrat în vigoare noile restricții impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în contextul creșterii nmărului de infectări cu COVID-19. Măsurile sunt valabile din 30 noiembrie până pe 15 ianuarie 2021.

Astfel, în scopul sporirii măsurilor aplicate de prevenire şi control a infecției COVID-19, CNESP a decis interzicerea activității cluburilor de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu 28 noiembrie 2020. Totodată, din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor putea activa până la orele 22.00. Va fi, totuși, permis serviciul de livrare și după această oră.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, se va interzice organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor.

De asemenea, nu se va permite prezența spectatorilor în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură. În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă, fiind atras la serviciu doar personalul strict necesar pentru a asigura funcționalitatea întreprinderilor.

Pentru personalul, activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, va trebui să fie asigurată munca la distanţă. Totodată, orarul de călătorie al transportul public, inclusiv numărul de unități de transport va fi ajustat după necesitate în orele de vârf. Conducătorii auto, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.