Publicat la 2020-08-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Cu ajutorul unei piese muzicale, copiii vor adopta comportamente sigure în contextul redeschiderii școlilor și a grădinițelor

3 min read

Pandemia de coronavirus a luat lumea prin surprindere, majoritatea țărilor încercând să asigure informarea oamenilor cu privire la acest virus care le pune viața și sănătatea în pericol. Educația prin divertisment este una dintre metodele cele mai eficiente de a convinge publicul larg, dar în special copiii, adolescenții și tinerii de a adopta comportamente sigure. În contextul pandemiei Covid-19 aceste comportamente cheie sunt spălatul pe mâini, distanța socială și igiena tusei.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, UNICEF și OMS, în colaborare cu Georgeta Voinovan și postul de televiziune Gurinel TV, au produs o piesă muzicală care îi va învăța pe copiii de vârstă preșcolară și cei din clasele primare să contribuie la prevenirea răspândirii infecției Covid-19 în comunitățile lor și să rămână protejați. De la debutul pandemiei în Republica Moldova, aproape 2.000 de copii au fost infectați cu Covid-19, peste 500 fiind sub vârsta de 5 ani.

În piesa care vine cu un mesaj de solidaritate între generații, se spune că „dacă tu ai grijă de tine, ai grijă de mine”.

”Copiii învață cel mai bine prin interacțiunea umană, iar când vorbim de copiii de vârstă mică, este foarte important să menținem un proces de învățare pozitiv și participativ,” spune interpreta Georgeta Voinovan. ”Momentele plăcute, cum ar fi cântatul împreună, sau învățarea prin joc, sunt modalități distractive de a-i învăța pe copii să se protejeze fără a-i stresa și a le insufla frica.”  

Pe măsură ce lumea luptă împotriva focarului de COVID-19, un număr considerabil de părinți și copii din întreaga lume au fost afectați și de închiderea școlilor și a grădinițelor. La nivel global, peste 40 de milioane de copii din întreaga lume au ratat educația timpurie în anul pregătitor pentru școală, în condițiile închiderii instituțiilor de educație timpurie din cauza pandemiei COVID-19, potrivit unui studiu UNICEF.

Activitatea a fost realizată ca parte a Programului de prevenire și răspuns la COVID-19, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Asistență Internațională (USAID). Proiectul face parte din asistența de 2,2 milioane USD oferită de Guvernul SUA, prin intermediul USAID, pentru a stopa răspândirea COVID-19 în Moldova.

Despre sprijinul ONU în răspunsul COVID-19

Organizația Națiunilor Unite din Moldova, cu îndrumarea Organizației Mondiale a Sănătății, a sprijinit Guvernul Moldovei și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și alte instituții din domenii non-sanitare implicate în răspunsul în trei domenii principale: pregătirea sistemului de sănătate, sprijin tehnic, precum și consolidarea capacității de comunicare privind COVID-19.

Despre UNICEF

UNICEF lucrează în unele dintre cele mai dificile locuri ale lumii, pentru a ajunge la cei mai defavorizați copii din lume. În peste 190 de țări și teritorii, lucrăm pentru fiecare copil, peste tot, pentru a construi o lume mai bună pentru toată lumea. Pentru mai multe informații despre UNICEF și activitatea sa pentru copiii din Moldova, vizitați www.unicef.md.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.