Publicat la 2020-11-02

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Crescătorie de prepelițe – primul business social din întreg sistemul penitenciar al Republicii Moldova

1 min read

A fost lansată activitatea de antreprenoriat social în Comunitatea Terapeutică „Catharsis” din Penitenciarul Nr. 9 – Pruncul.

Aceasta constă în creșterea prepelițelor și reprezintă primul business social din întreg sistemul penitenciar al Republicii Moldova. Astfel, în încăperile special amenajate din Comunitatea Terapeutică „Catharsis” au fost livrate primele prepelițe, care vor crește cu îngrijirea rezidenților comunității, care deja au fost instruiți la distanță în acest domeniu.

Proiectul inovativ este implementat de către A.O. „Inițiativa Pozitivă” cu sprijinul Penitenciarului Nr. 9 – Pruncul și cu suportul financiar al Pompidou Group al Consiliului Europei și Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

Această activitate extinde oportunitățile de angajare în câmpul muncii a deținuților, permite inițierea de activități de învățare prin acțiune, dezvoltarea abilităților de muncă la deținuți și obținerea de noi resurse pentru programe educaționale și de reintegrare.

Evenimentul de azi reprezintă un pas important spre dezvoltarea businessului social în penitenciare și creșterea calității programelor de corecție din sistemul penitenciar al Republicii Moldova. Proiectul este implementat în cadrul Acordurilor de grant cu Pompidou Group al Consiliului Europei și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.