Publicat la 2020-05-30

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Contribuie la crearea hărții gospodăriilor țărănești. De la fermă-n farfurie, drumul trebuie să fie scurt

2 min read

În plină criză generată de COVID-19 a fost creat un grup pe Facebook pentru susținerea producătorilor locali de produse agro-alimentare.

“A fost un privilegiu să îi reunesc pe toți în grupul ”Susținem afacerile locale din Moldova”, folosindu-mi cunoștinețele acumulate ca să îi pot promova, ajuta și încuraja”, scrie inițiatoarea proiectului, Alina Matei.

“În ultima perioadă, în spațiul public, a apărut o preocupare tot mai ridicată a consumatorilor de a se alimenta de la producătorii locali și de a dezvolta lanțuri alimentare scurte. De aceea, am început să dezvolt un PROIECT, o platformă dedicată micilor gospodării țărănești și agricole, fermieri, producători autohtoni care au la bază o poveste ce vorbește despre tradiția și valorile locale și o hartă a tuturor gospodăriilor țărănești existente în Republica Moldova”, mai susține Alina Matei.

Proiectul își propune să-i cunoască pe cei care produc în Republica Moldova, cu efort și cu speranță, lucruri surprinzătoare, de calitate. Să-i facă cunoscuți și să le faciliteze contactul nemijlocit cu comunitatea, ajutându-i să ajungă la consumator, direct, simplu și sincer.

Este mai mult decât o platformă de informare. Este un loc în care oamenii se întâlnesc, se descoperă și colaborează. O platformă care pune pe primul loc producătorul și produsul local, autentic si valorificarea produselor la adevărata lor valoare. Care susţine şi promovează un circuit direct între producători şi consumatori, eliminând intermediarii sau comercianții, care sunt un obstacol în achiziţionarea produselor la prețuri corecte.

Avantajele platformei

-acces la o bază mare de producători, o diversitate de produse autentice, doar produse proaspete și gust autentic, recomandăm doar producători locali, calitate garantată de interacțiunea directă cu producătorul, sistem de rating pentru producători, posibilitatea să susții conceptul de economie locală și interacțiunea cu mediul rural autentic ș.a.

Pentru realizarea proiectului ar fi necesare 115 mii de lei. Până acum s-au colectat peste 6500 de lei. Cum poți pune umărul la crearea proiectului afli pe sprijina.md.

REDACTOR: Vitalie Guțu

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.