Compania americană “Coca-Cola”, în centrul unui mare scandal

Cans-of-Coca-Cola.jpg

foto: buzzyworld.org

Compania americană Coca-Cola a cheltuit peste opt milioane de euro în Franța pentru a influența medici și oameni de știință din domeniul sănătății, conform unei anchete publicate de cotidianul Le Monde, transmite AFP.

Conform cotidianului, obiectivul Coca-Cola este de a deturna atenția publică de la efectele nocive pe care sucurile și alte băuturi îndulcite le au asupra sănătății, scrie Agerpres.

“Începând cu 2010, Coca-Cola a acordat peste opt milioane de euro unor experţi şi diverselor organizaţii medicale, dar şi sportive sau organizatoare de evenimente”, scrie Le Monde, adăugând că “în Franţa, la fel ca şi în alte părţi ale lumii, aceste finanţări ţin de comunicare sau de pura sponsorizare şi nu de desfăşurarea unor studii ştiinţifice autentice”.

Totul ar fi pornit de la o anchetă asupra lobby-ului făcut de compania multinațională, publicat în 2015 de New York Times. În fața scandalului, membrii campaniei americane – Coca-Cola a promis transparență și a publicat pe site-ul oficial numele experților și listele de activități pe care le-a finanțat în SUA.

REDACTOR: Nina Dubovca, reporter stagiar

Top