Comisionul pentru plățile cu cardul prin Mpay, mai mici din 1 ianuarie

homepage_slide_1.png

De la 1 ianuarie, comisionul perceput de la persoanele juridice pentru plățile efectuate prin Serviciul guvernamental de plăți electronice #Mpay, cu cardul bancar, a fost diminuat de la 1,5% la 0,5% din suma totală a tranzacției, transmite IPN.

Agenția de Guvernare Electronică menționează într-un comunicat de presă că pentru persoanele fizice comisionul, de la lansarea Serviciului MPay în septembrie 2013, a fost achitat/acoperit de către Ministerul Finanțelor.

Totodată, din 1 ianuarie Ministerul Finanțelor achită o sumă mai mică pentru a acoperi plățile efectuate de către persoanele fizice cu cardul prin MPay, având prin urmare posibilitatea de a utiliza resursele economisite pentru alte inițiative prioritare.

Serviciul guvernamental de plăți electronice mpay.gov.md este un serviciu prin care cetățenii, persoanele fizice și juridice, pot achita serviciile publice cu cardul bancar, internet banking, numerar. Portalul este operațional din septembrie 2013, iar cetățenii au posibilitatea să achite prin intermediul acestuia peste 250 servicii din sectorul public și privat.

Top