Publicat la 2016-12-30

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Colecția de stat, COMPLETATĂ cu lucrări de artă plastică în valoare de o JUMĂTATE de MILION de lei

1 min read

Colecția de stat a Republicii Moldova a fost completată cu lucrări de artă plastică. Consiliul de experți pentru estimarea, omologarea și achiziționarea operelor de artă plastică de la ministerul Culturii a selectat 26 opere de artă în sumă de peste o jumătate de milion de lei – creații valoroase ale artiștilor autohtoni, care vor completa colecțiile Muzeului Național de Artă al Moldovei.

Vizitatorii și oaspeții muzeului vor putea admira pe lângă lucrările permanente și opere de pictură, grafică și sculptură realizate de artiști notorii din Republica Moldova, precum Mihail Grecu, Valentina Rusu-Ciobanu, Eleonora Romanescu, Sergiu Cuciuc, Elena Bontea, Eleonora Romanescu, Elena Karacențev – deținătoarea premiului ministerului Culturii din acest an, Andrei Mudrea, Timotei Bătrânu, Tudor Catarga, Ion Postovanu, dar și alți artiști valoroși.

Anul 2016 a fost declarat anul Mihai Grecu, decizie aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 457 din 15 aprilie 2016. În acest context, în conformitate cu Programul Național de acțiuni, au fost achiziționate două opere ale maestrului Mihail Grecu, colecția de stat fiind completată cu două creații semnificative – „Părinții mei adoptivi” (1972-1973) și „Flori pe câmp” (1972).

Alexandra Șaiman // Moldova9.com

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.