Chişinăul de ieri sau satul basarabean, în culori vii aşezate cu migală pe şavalet de artiştii Antonina Grişciuc şi Vitalie Grişciuc

wew.jpg

Chişinăul de altădată sau satul basarabean pot fi admirate în culori vii şi emoţionante aşezate cu migală pe şevalet. Artiştii plastici Antonina Grişciuc şi Vitalie Grişciuc au lansat expoziţia “Ploaia de Petale” în incinta Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova, care va putea fi admirată până în luna decembrie. Evenimentul cultural a dat un nou start activităţilor organizate de instituţie.

Chişinăul vechi, satele basarabene sau anotimpuri în culori – sunt temele principale ale expoziţiei “Ploaia de petale” semnată de artiştii plastici Antonina şi Vitalie Grişciuc.

VITALIE GRIŞCIUC, artist plastic

Avem expuse o colecţie de lucrări dedicate oraşului vechi Chişinău, lumii florilor şi satelor basarabene. Picturile au fost realizate în diverse tehnici ale artei vizuale: ulei pe pânză, acuarelă pe hârtie, peniţă tuş pe hârtie şi gravură pe hârtie.

ANTONINA GRIŞCIUC, artist plastic

Eu sunt un om al pozitivului. Şi acest pozitiv aş vrea în primul rând să-l primească toţi cei care trec pragul Bibliotecii Naţionale a Republicii Moldova. Îmi dau seama că este complicat acum, în această perioadă negativă, iar când apare ceva pozitiv pe acest fundal ţi se pare că descoperi o nouă planetă. Dar ea există aici. Acest pozitivism există în noi, în sufletul nostru. Şi cât mai mult o să oferim nou lucruri frumoase şi colorate, cred că va fi o pandemie a pozitivismului, nu a negativului.

De altfel, această expoziţie vine ca un restart pentru Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, după ce instituţia a fost închisă din cauza pandemiei de coronavirus.

ELENA PINTILEI, director, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova

Această expoziţie a maeştrilor Grişciun înfrumuseţează BNRM cu lucrări de valoare şi culori deosebite, care cu siguranţă ne influenţează pe fiecare în parte, pentru a crede în ziua de mâine, că totul va fi bine.

De mai bine de 25 de ani, artiștii plastici Antonina și Vitalie Grișciuc participă la expoziții de artă de grup și organizează expoziții personale. Lucrările lor au fost expuse în România, Rusia, Israel, Spania, Luxemburg, Belgia, Germania, Japonia sau Franța. Creaţiile celor doi maeştri ai pensulei se regăsesc în colecții de stat și particulare din mai multe țări ale lumii.

AUTOR: Vitalie Guţu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top