Cerbul de AUR: Trofeul festivalului are 25 de centimetri și este poleit cu aur de 24 de karate

111-4.jpg

Trofeul Cerbul de Aur este pregătit să plece la Brașov. Iar pe 24 august va fi înmânat marelui câștigător. Premiul cel mare este inspirat din edițiile de acum o jumătate de secol, când a început festivalul din Piața Sfatului. Lucrat cu ajutorul tehnologiei moderne, trofeul își capătă strălucirea în mâinile unor artiști.

De două săptămâni, specialiștii lucrează cu migala la statueta care va fi ridicată de marele câștigător. Inspirată din varianta primelor ediții, statueta prinde contur într-o interpretare modernă.

Pentru realizarea trofeul Cerbul de Aur a fost folosit un model digital volumetric 3D, după care s-au făcut matrițele. Torfeul a fost turnat apoi în alamă și șlefuit.

La baza Cerbului de Aur stă un soclu din piatră, care sugerează forța și continuitatea festivalului de la poalele Tâmpei. Marele câștigător va primi și marele trofeu. Are 25 de centimetri înălțime și este placat cu aur de 24 de karate. Iar câștigătorii locurilor I, II și III vor primi trofee mai mici, placate cu aur, argint și bronz. A XIX-a ediție a Cerbului de Aur este una completă și pentru toate gusturile. Emelie Sande, Ronan Keating, Ștefan Bănică Jr și Irina Rimes promit un festival de neuitat, în Piața Sfatului din Brașov.

Dacă vreți să mai prindeți un loc la Cerbul de Aur trebuie să vă grăbiți pentru că biletele s-au vândut bine încă din primele zile. Prețurile tichetelor pornesc de la 70 de lei. Toate informațiile și programul artiștilor le găsiți și pe site-ul cerbuldeaur.ro.

 

Top