Publicat la 2020-10-12

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Ce îi incriminează separatiștii lui Adrian Glijin, una dintre cele patru persoane răpite pe 7 octombrie

2 min read

Asociația Promo-LEX anunță că Adrian Glijin, una dintre cele patru persoane răpite săptămâna trecută de către structurile de forță de la Tiraspol, este acuzat de „trădare de patrie”. și riscă de la 12 la 20 de ani de pușcărie.

Structurile de facto de la Tiraspol deja i-au aplicat „măsura preventivă arest” pentru o durată de 60 zile. Promo-LEX scrie că rudele nu au fost informate despre ședința de judecată. Mai mult ca atât, nu au recepționat nici un document procesual din pretinsa cauză penală. 

„Din discuțiile rudelor cu avocatul lui Adrian, avocat care i-a fost oferit din oficiu, structurile de la Tiraspol refuză să ofere careva acte procesuale, motivând că pretinsul dosar penal are caracter secret. Între timp, rudele lui Adrian au expediat în adresa structurilor de facto de la Tiraspol mai multe solicitări, printre care: asigurarea dreptului la întrevedere cu Adrian în condiții de confidențialitate, examinarea lui de către un medic independent, asigurarea accesului la documentele dosarului, dar și asigurarea permisiunii de a transmite îmbrăcăminte și alimente”, scrie Promo-LEX într-o postare pe Facebook.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpromolex.md%2Fposts%2F3877612212252991&show_text=true&width=552&height=667&appId

Promo-LEX solicită autorităților constituționale de la Chișinău să se implice cu prioritate în admiterea solicitărilor rudelor lui Adrian, și, în final, să insiste pe eliberarea necondiționată a acestuia din detenția ilegală a regimului de la Tiraspol.

Amintim că un polițist de la Inspectoratul de Poliție din Florești a fost răpit din casa sa, în or. Camenca, stânga Nistrului, de către angajații forțelor de securitate de la Tiraspol. Serviciul de Informații și Securitate a comunicat că a identificat angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.