Publicat la 2021-03-20

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

CĂRȚI ÎMBRĂCATE ÎN CATIFEA: Nou pe piața din Republica Moldova

2 min read

Luminița Iabanji a absolvit Facultatea de Economie Generală și Drept din cadrul ASEM, iar la doar 23 de ani are o afacere bine pusă pe roate. Pasiunea pentru lucrurile handmade și dorința de a promova cititul a încurajat-o să devină fondatoarea proiectului „Lirio huse”.

sursa foto: arhiva personală

„Lirio huse” este echipa care coase huse pentru iubitorii de cărți și nu doar. Procesul de creare a unei huse este unul complex, pentru asta este nevoie de țesături și accesorii. După ce se alege modelul și se iau măsurile cărții, husa prinde viață datorită mașinii de cusut.

„Această lansare a venit din dorința de a promova cititul, ca o activitate care ne ajută să ne dezvoltăm și să devenim o mai bună versiune a noastră. Încă din copilărie admiram această profesie-croitoria, iar aceste huse sunt cea mai bună soluție de a păstra coperțile îngrijite, oferind stil și eleganță. Pentru o lectură cât mai plăcută noi folosim stofă de înaltă calitate: catifea, piele sau țesături.”, spune tânăra.

sursa foto: arhiva personală
sursa foto: arhiva personală
sursa foto: arhiva personală

În luna decembrie a anului trecut, Luminița a aplicat la programul XY Pre-Accelerator: Women Entrepreneurship, destinat femeilor și fetelor începând cu vârsta de 15 ani care doresc să-și inițieze o afacere, iar Luminița a prins curaj.

„Înainte de a începe să mă ocup de asta am analizat foarte bine piața (încercam să identific concurenții) și am realizat că produsul dat va fi o primă lansare nu doar în Republica Moldova, dar și în România”, menționează Luminița.

sursa foto: arhiva personală
sursa foto: arhiva personală

Deși la început a avut parte de provoăcări, Luminița povestește că acum totul decurge foarte bine.

„La început mi-a fost complicat să găsesc o croitoreasă potrivită, să identific țesăturile și chiar să creez de una singură, pentru că nu știam cum să cos. Acum lucrurile decurg mult mai bine și am răspuns la toate curiozitățile mele”, spune antreprenoarea.

sursa foto: arhiva personală

O husă este realizată in aproximativ 3H, iar prețul variază între 220 și 600 de lei moldovenești.

„Ne bucurăm de o creștere continuă a vizibilității, și asta pentru că, tot mai mulți doresc să-și protejeze cartea, agenda, biblia sau tehnicile computerizate”, conchide tânăra.

AUTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.