Carol al II-lea, reînhumat în noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. Participă şi principele Nicolae, dezmoştenit de Casa Regală

974x468.jpg

Osemintele lui Carol al II-lea au fost scoase vineri seara din cripta aflată în curtea Mănăstirii Curtea de Argeş, pentru ca sâmbătă, 9 martie, să fie depuse în noua criptă din necropola Catedralei arhiepiscopale de la Curtea de Argeş, acolo unde se odihnesc Regele Mihai şi Regina Ana, scrie adevarul.ro.

La ceremonie a ajuns şi cuplul Nicolae şi Alina a României, care a asistat alături de Principesa Margareta şi ASR Radu, precum şi de Paul Lambrino şi soţia acestuia, la slujba religioasă. În jurul orei 13.30, sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Carol al II-lea a fost scos din biserică.
Clopotele Mănăstirii Argeşului au anunţat, de aseară, începerea ceremoniilor dedicate înmormântării lui Carol al II-lea (n. 15 octombrie 1893 – d. 4 aprilie 1953), regele României între 8 iunie 1930 şi 6 septembrie 1940.
În capela unde sicriul a fost aşezat, cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Calinic, un sobor de preoţi şi diaconi, coordonat de părintele arhimandrit Caliopie Ichim – consilier eparhial, a oficiat o slujbă de pomenire, în prezenţa membrilor amiliei Regale: ASR Principele Radu, ASR Principesa Maria şi ASR Principesa Sofia. Zeci de credincioşi au fost prezenţi la acest ceremonial.
Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte din Curtea de Argeş au purtat pe braţe sicriul acoperit cu stindardul regelui, în faţa alaiului aflându-se doi militari care au purtat crucea şi o coroană albă de flori.
Sicriul Regelui Carol al II-lea a fost, deocamdată, aşezat pe un catafalc, în vechea catedrala ctitorită de Neagoe Basarab, în care-şi dorm somnul de veci o parte dintre Regii României, mai scrie sursa citată.
REDACTOR: Vlăduţ Cobzaru
Top