Publicat la 2020-11-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Avertisment OMS: Europa se va confrunta cu al treilea val de pandemie

2 min read

Europa se va confrunta la începutul anului viitor cu un al treilea val al pandemiei de coronavirus, spune David Nabarro, un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, transmite DIGI24.ro.

OMS acuză guvernele europene că în vară nu au luat măsurile necesare pentru a preveni cel de-al doilea val. Nu au construit infrastructura necesară, iar acum, spune el, riscă să repete aceleași greșeli.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat Nabarro, potrivit Politico, notează sursa citată.

Pe de altă parte, oficialul OMS laudă țările din Asia pentru că nu au relaxat prematur restricțiile și dă exemplul Coreei de Sud. Acolo, numărul infectărilor rămâne scăzut datorită mobilizării populației, care poartă mască de protecție, păstrează distanța fizică și se izolează la primul semn al bolii.

„Nu au construit infrastructura necesară în lunile de vară, după ce au adus primul val sub control. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a avertizat Nabarro.

Între timp, cu peste 95 de mii de infectări înregistrate până în prezent, Republica Moldova se situează pe locul 22 în Europa și pe locul 63 în lume. După numărul de noi îmbolnăviri, zilele acestea s-a clasat pe locul 25 în Europa și pe locul 53 în lume, potrivit datelor publicate de www.worldometers.info.

După numărul total al deceselor, Republica Moldova se situează pe locul 20 în Europa și pe 51 în lume, iar după numărul cazurilor active (16 392) – pe locul 25 între țările europene și pe 59 în lume. Totodată, datele relevă numărul scăzut de teste efectuate, în comparație cu alte țări, de 431.575 până acum, ceea ce plasează R. Moldova pe locul 94 în lume și pe locul 99 – după numărul testelor raportat la cel al populației.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.