Publicat la 2021-01-28

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Au fost stabilite punctele de vaccinare anti-COVID la nivel național și regional

1 min read

Autoritățile în sănătate publică au stabilit punctele de vaccinare anti-COVID la nivel național și regional. Acestea vor fi amplasate în instituțiile medicale spitalicești și cele rezidențiale, în Centrele Doctorilor de Familie, Consultativ-Diagnostice și de Sănătate.

Au fost precizate și echipele mobile care vor administra serul. Decizia a fost luată în cadrul ședinței membrilor Punctului Focal, care au analizat și stadiul de pregătire a sistemului de sănătate pentru recepționarea, distribuirea și organizarea campaniei de imunizare a populației.

Totodată, oficialii au anunțat că este în curs de lucru și definitivare sistemul de evidență electronică, ce va permite monitorizarea procesului și actualizarea zilnică a informației cu privire la oamenii vaccinați. Vor fi înregistrați mai mulți indicatori, precum categoria persoanelor, tipul vaccinului și data administrării acestuia.

De asemenea, vor fi înscrise și raportate efectele adverse post imunizare.

La data de 13 ianuarie 2021, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a aprobat Planul național de imunizare anti-coronavirus, în care sunt incluse etapele și categoriile persoanelor care vor fi vaccinate prioritar.

Moldova este în așteptarea serului atât pe platforma COVAX, care a anunțat livrarea primului lot în luna februarie, dar și a ajutorului oferit de România.

sursa: agrotv.md

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.