ATENȚIE! La început de noiembrie vom asista la un fenomen astrologic rar. Mercurul va tranzita prin Soare

montagefinaletranmer9mai16NB.jpg

Pe 11 noiembrie vom fi martorii unui fenomen foarte rar de tranzit cu mercur prin soare. Cum se va manifesta acest fenoment putem desprinde o descriere elocventă din lucrarea “Ochii întorși spre cer”, semnată de Philippe Moussette.

Tranzitele sunt fenomene foarte rare care semnifică trecerea lui Mercur sau Venus pe discul solar. În acel moment, un punct mic apare pe soare și se mișcă. Pentru a respecta aceste tranzite, este necesar să folosiți instrumente adecvate, cum ar fi un telescop echipat cu un filtru solar. Aceste tranzite au următoarele caracteristici: Mercur face aproximativ un tranzit la fiecare 10 ani, fie în luna mai, fie în luna noiembrie. Venus efectuează o pereche de tranzite, prima apărând aproximativ la fiecare 105 ani în iunie, a doua apărând 8 ani mai târziu. Atunci trebuie să așteptăm de 121 de ani, apoi 8 ani, apoi 105 ani. În timpul acestor tranzit, mărimea Mercurului pe Soare este destul de modestă în comparație cu cea a lui Venus, care este mai mare și mai impresionant. Următorul tranzit cu mercur este programat pentru 2032.

Pentru acest an, Quebec va fi bine poziționat pentru a vedea tranzitul mercurului. Într-adevăr, va fi vizibil complet. Începutul este programat la ora 07:37, iar sfârșitul la 13:02.

REDACTOR: Diana Botnaru

 

Top