Atelier de instruire privind realizarea documentarelor pe teme sociale organizat de “Telefilm-Chişinău” şi Biroul Consiliului Europei

106103469_745657526207989_5667678037707691606_n.jpg

Telefilm-Chișinău în parteneriat cu Biroul Consiliului Europei la Chişinău organizează atelierul de instruire „Planificarea și realizarea filmelor documentare despre drepturile omului și problemele sociale”.

Atelierul se desfăşoară în perioada 29 iunie-3 iulie 2020 la Chișinău și este ținut de regizoarea Irene Langeman din Germania. Au fost selectate 10 proiecte de filme documentare. Seminarul va culmina cu o sesiune de pitching. Autorii celor mai bune idei de filme documentare vor beneficia de suport în realizarea documentarelor în perioada iulie-septembrie 2020.

Această activitate este organizată în cadrul proiectului Consiliul Europei „Promovarea standardelor europene în reglementarea domeniului audiovizualului în Republica Moldova”.

Natalia Rusu, Coordonatoare de proiect, Oficiul Consiliului Europei la Chisinau

Consiliul Europei, manifesta un interes sporit in sprijinirea institutiilor publice de a se alinia la standardele europene in domeniul drepturilor omului. În acest sens, seminarul, sustinut de CoE, dedicat instruirii tinerilor cineasti de a reflecta, in filmele pe care le produc, aspecte juridice precum- problemele sociale si respectarea drepturilor omulu din Republica Moldova reprezinta nu doar un eveniment ci o ampla campanie de sensibilizare a opiniei publice in acest sens.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top