Publicat la 2021-05-20

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

ARTICO împreună cu partenerii din Rusia la o masă rotundă „Educația ecologică”

3 min read

Sursa foto: https://www.facebook.com/artico.md/ Legenda: Conferință pe platforma online GoogleMeet transmisă în direct pe pagina oficială ARTICO

În contextul semnării acordului de cooperare cu Institutului Național de Cercetare „Școala superioară de economie”, a fost organizată Masa rotundă „Educația ecologică”realizată de Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO. Evenimentul s-a desfășurat pe 18 mai la ora 11:00, într-o transmisiune live pe platforma Facebook.

Centrul ARTICO împreună cu Centrul de învățământ general și extrașcolar „A.A. Pinscii” din cadrul Institutului Educației pe lângă Institutul Național de Cercetare „Școala superioară de economie” au prezentat exemplele de bune practici din Republica Moldova și Federația Rusă în cadrul evenimentului deschis pentru publicul interesat în valorificarea educației ecologice.

,,Situaţia de astăzi necesită încă mai multă integrare şi cooperare, pentru că ne uneşte viitorul, dar ne uneşte din păcate problema ecologică.  Schimbările climatice, riscurile bunăstării ale anumitor ecosisteme și oamenilor; și aici fără cooperare, colaborare și schimb de experiență cu siguranță nu se poate de isprăvit, este responsabilitatea noastră comună pentru viitorul copiilor noștri, cărora îl transmitem și prin intermediul căruia demonstrăm bunăstarea generațiilor ce urmează.” ne-a relatat doctorul în psihologie, directorul Centrului de învățământ general și extrașcolar „A.A. Pinscii” din cadrul Institutului Educației pe lângă Institutul Național de Cercetare „Școala superioară de economie” din Rusia, Serghei Kosaretsky.

În cadrul acestui eveniment, au fost reflectate proiectele remarcabile din domeniul ecologic, organizate de către Centrul orășenesc al tânărului naturalist, EcoVisio și parteneriatul dintre Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova și Departamentul General de Educației al UTA Găgăuzia.

Despre importanţa educaţiei ecologice, ne-a mărturisit Directorul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret ARTICO, Ludmila Botnar: ,,Planeta noastră are nevoie de creatori, de oameni cu un nivel înalt de hărnicie și responsabilitate, deoarece noi suntem o parte componentă a acestui pământ, și dacă dorim să păstrăm viața noastră și a planetei noastre noi trebuie să educăm aspirația de a păstra ecologia.”

În cadrul comunicării a fost prezentat modelul educațional de dezvoltare a educației ecologice și a comportamentului responsabil față de mediu în rândul elevilor și recomandările metodologice, elaborate de către Partenerii din Rusia.

Sursa foto: https://www.facebook.com/artico.md/

,,Educația ecologică este un subiect foarte important și actual pentru noi toți, și sunt nespus de mulțumită că sunt implementate asemenea proiecte care contribuie nemijlocit la dezvoltarea și păstrarea Pământului nostru.” mărturisește studenta anului I a Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării a Universității de Stat din Moldova, Mădălina Solomon.

La acest eveniment au participat 180 de cadre didactice din învățământul extrașcolar și cadrele manageriale, care au reușit să stabilească relații de colaborare cu organizațiile implicate la eveniment și ulterior vor primi certificate de participare în urma completării unui formular.

AUTOR: Maria Doaga, studentă, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.