Publicat la 2020-12-30

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Andrei Neguța, pus sub învinuire în dosarul contrabandei cu anabolizante

1 min read

foto: deschide.md

Fostul Ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguța, a fost pus sub învinuire în dosarul contrabandei cu anabolizante.  Asta după ce procurorii l-au reținut acum câteva zile.

Potrivit oamenilor legii, Neguța a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la contrabandă. Totuși, Andrei Neguța a pledat, în continuare, nevinovat, menținându-și declarațiile date în calitate de bănuit. Conform necesităților urmăririi penale, s-a impus înaintarea demersului cu solicitarea aplicării în privința fostului ambasador a măsurii preventive – arestul preventiv pentru 30 de zile.

Menționăm că, în acest dosar figurează patru învinuiți: doi se află în arest în izolatorul de detenție provizorie, în privința altui învinuit instanța a dispus arestul în lipsa acestuia, cu anunțarea în căutare, iar în privința celui de-al patrulea învinuit – fost ambasador – urmează să se pronunțe judecătorul de instrucție. Pentru astfel de infracțiuni legea penală prevede de la 3 până la 10 ani închisoare.

Amintim că pe acest dosar, anterior, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca cu mai multe cutii cu anabolizante. Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, iar potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.