Ana Cazacu, prima Iron Lady din Moldova, îşi dedică ziua de naştere copiilor vulnerabili

121.png

Pe 13 iunie, la Chișinău – prima sportivă din Moldova, care deține titlul de Ironman, Ana Cazacu, își va petrece ziua de naștere într-o adevărată provocare. Campioana și-a dorit să organizeze un triatlon conectat și cu misiunea CCF Moldova și anume prin efortul său, să fie susținută cu o donație la https://ccfmoldova.org/vbdonations/product/donatie/, menționând ANA.

Toți banii adunați vor sprijini copiii să crească în medii familiale, alături de părinții lor. De această dată vom ajuta o soră și un frate care locuiesc doar cu mama lor, venitul familiei fiind infim. Mama nu poate munci, deoarece fiica, de 12 ani, suferă de o maladie oncologică, Nadejda  împărțindu-și zilele între spital și casă. Criza provocată de COVID-19 le-a amplificat și mai mult vulnerabilitatea. Cu sprijinul potrivit, cu siguranță îi putem ajuta să rămână toți împreună. Astfel Sorina și Marius să-și trăiască din plin copilăria acasă, excluzând riscul de a fi separați de mama lor.

Donarea zilei de naștere este o modalitate de binefacere tot mai răspândită în țara noastră, dar donarea zilei de naștere printr-un triatlon, va avea loc pentru prima dată. Sunt trei probe de foc, care au loc fără întrerupere, fiind tot timpul cronometrate: 3,86 km – înot, 180 km – ciclism și la final o cursă clasică de maraton – 42 km.

Pe tot parcursul traseului, cu respectarea normelor sanitare anunțate de autorități, campioana noastră va fi susținută de antrenorul său, dar va fi însoțită și de prietena sa, Ana Gorea. Ambele Ane au aceeași pasiune pentru alergare, curse și maratoane, dar ce le face să își conecteze acest efort cu o cauză nobilă, este cultura responsabilității sociale, în spiritul căreia au fost crescute de familiile lor.

Pentru mine, să contribui la mersul bun al comunității și să ajut semenii e un obiectiv. Vreau ca fiecare dintre noi să fie cu sufletul deschis și să fim toți superi eroi, dând o mâna de ajutor celor care au nevoie mai mult ca niciodată de implicarea noastră”, susține Ana Cazacu, eroina multiplelor triatloane internaționale.

Începând de astăzi, 8 iunie, vă îndemnăm să o susținem împreună pe Ana Cazacu – Iron Lady din Moldova, în cursa care va porni sâmbătă, 13 iunie. Donațiile și mesajele de încurajare sunt mai mult decât binevenite!

***Despre Ana Cazacu

O tânără ambițioasă de doar 25 de ani care a reușit să ducă faima țării peste hotarele ei. Ana este un exemplu demn al unui stil de viață sănătos. De mică nu a practicat sportul, iar dragostea față de mișcare s-a înfiripat acum cinci ani. În toată cariera ei sportivă a participat la 60 de competiții dintre care 11 au fost curse de triatlon, ceea ce îi place cel mai mult să facă. În 2018 a devenit și prima femeie Ironman din Moldova, obținând acest titlu la triatlonul internațional din Tallin, Estonia.

***Despre CCF Moldova

De 16 ani Asociația Copil, Comunitate, Familie (CCF Moldova) lucrează întru reformarea sistemului de protecție a copilului, având drept sarcină prioritară sistarea activității instituțiilor rezidențiale, oferind fiecărui copil alternative de tip familie. Datorită programelor implementate de organizație, 5777 de copii au fost ajutați direct să crească într-un mediu familial sigur și protejat. 10 internate au fost închise până acum, iar în alte 3 își continuă în prezent activitatea. Toate aceste realizări au fost desfășurate grație parteneriatelor dezvoltate și susținătorilor responsabili social, alături de care, echipa CCF Moldova influențează viețile copiilor din țara noastră, dar contribuie la o schimbare necesară întregii societăți.

 

Top