ALERTĂ: Catedrala “Notre-Dame” din Paris, ÎN FLĂCĂRI

Incendiu-Notre-Dame.jpg

Un incendiu puternic a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată. Flăcările au izbucnit în partea superioară a construcției istorice, unde se efectuează lucrări de renovare. O uriașă coloană de fum se vede deasupra Parisului în timp ce pompierii încearcă să stingă focul.

ACTUALIZARE Una dintre turlele Catedralei s-a prăbușit în urma incendiului.

ACTUALIZARE Președintele Franței, Emmanuel Macron, și-a anulat discursul în fața națiunii pe care trebuia să-l susțină în această seară și urmează să ajungă la locul incendiului.

ACTUALIZARE Donald Trump a reacționat pe contul său de Twitter. “E groaznic să privești incendiul puternic de la Catedrala Notre Dame din Paris! Poate niște hidroavioane ar ajuta. Trebuie acționat rapid!”, a scris președintele american pe pagina de socializare.

ACTUALIZARE Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a făcut apel pe Twitter la cetățeni să respecte perimetrul de securitate din jurul Catedralei.

Incendiul ar putea avea legătură cu lucrările de renovare la Catedrala Notre Dame, potrivit BBC News, care citează autoritățile.

Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Catedrala este într-un proces de renovare, iar în urmă cu câteva zile statuile celor 12 apostoli și 4 evangheliști au fost coborâte de pe vârful celebrului monument, cu ajutorul unei macarale de 100 de metri. Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată.

Top