Publicat la 2020-08-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

Alege corect alimentația potrivită pentru bebeluși de 1-2 ani

3 min read

Alimentația copilului cere o atenție deosebită și multă muncă din partea părinților, care trebuie să-i asigure nu doar un regim sănătos, ci și niște obiceiuri delicioase, astfel încât fiecare masă să fie cât mai plăcută. Cu atât mai dificilă este misiunea în cazul bebelușilor cu vârsta de 1-2 ani, care sunt o veritabilă și constantă sursă de energie și de curiozitate, mai ales în materie de alimente. Respectiv, pentru sănătatea și starea lor de bine, e cazul să alegi corect alimentația care li se potrivește. Un ajutor, în acest sens, îți oferă specialiștii magazinului pentru copii Mamico.md, lider pe piața națională în produse destinate celor mici.

Cu ce să încep?

          Din start ține cont de faptul că, la acest interval de vârstă, copilul tău mai are încă nevoie de lapte matern sau de formula de lapte praf, în dependență de rutina deja prestabilită. Unele mămici să grăbesc să introducă în rutina bebelușului laptele de vacă, dar specialiștii recomandă utilizarea acestuia doar după vârsta de 2 ani, când sistemul digestiv al copilului rezistă enzimelor din acest fel de lapte.

          În această perioadă poți introduce liniștit în alimentația copilului porții mici de cereale, prin intermediul terciurilor matinale, orez sau paste la prânz, precum și tot felul de gustări (biscuiți pentru copii, iaurturi și sucuri naturale, procesate corespunzător necesităților celui mic). O atenție deosebită acordă calității acestora, observând cum le acceptă sau refuză copilul tău. Nu uita conduita acestuia este primul indicator la care să atragi atenție, pentru a-i gestiona corect alimentația.

          Evident, un rol aparte în această perioadă trebuie acordat fructelor și legumelor, astfel încât copilul să primească un supliment potrivit de vitamine, fibre și substanțe nutritive, atât de utile creșterii sale. Totuși, atenție mare la ce fel de fructe și legume introduci în rutina sa, ca să nu-i provoci reacții adverse sau alergii alimentare.

Cum să-l implic activ în alimentație?

          Momentul diversificării este unul foarte special, deoarece pune începutul formării personalității celui mic, care se simte deja parte a meselor în familie. Pentru a-l cointeresa corect, optează să-i acorzi propriile tacâmuri, eventual poți alege vesela din bambus, care se consideră una dintre cele mai potrivite pentru copii, propriile tacâmuri, bavețica și, desigur, scaunul de alimentație, în care micuțul tău se va simți confortabil și comod, astfel încât să descopere gusturi noi și inedite.

          Folosește tot felul de metode inedite de a pregăti chiar și cele mai dificile legume sau produse: la abur, coapte, ușor călite, dar ținând cont neapărat de rigorile dietetice, fără condimente în exces sau grăsimi. De exemplu, poți să-l obișnuiești cu supe cremă, legume servite întregi (broccoli, conopidă sau morcov fiert) sau cu terciuri în care să adaugi diferite fructe (zmeură, afine, banane). În acest fel, mesele copilului tău vor fi diverse, apetisante și interesante pentru el.

          Dacă ai ajuns la faza diversificării alimentare active, atunci înarmează-te cu rețete interesante, energie și cu tot felul de accesorii bine-venite, pe care le poți găsi în cel mai mare magazin cu produse pentru copii Mamico.md, la cele mai avantajoase prețuri de pe piață.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.