Agenţia Medicamentului: Preparatul EURESPAL, împotriva tusei, RETRAS de pe piața Republicii Moldova

eurespal-retras-de-pe-piata.jpg

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale informează despre retragerea de pe piața Republicii Moldova, a loturilor EURESPAL 2 mg/ml sirop și EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită din 13 februarie prin intermediul distribuitorului local.

Decizia se bazează pe rezultatele obținute din noi studii preclinice privind siguranța, care sugerează un efect potențial al fenspiridei de prelungire a intervalului QT.  Medicamentele EURESPAL 2 mg/ml sirop și EURESPAL 80 mg comprimate cu eliberare prelungită nu vor mai fi disponibile din 13 februarie 2019 și retragerea de pe piață va fi efectuată începând cu această dată.

Profesioniștilor din domeniul sănătății li se recomandă să oprească prescrierea sau eliberarea EURESPAL.
Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale încurajează profesioniștii din domeniul sănătății (medici, farmaciști, asistenți), pacienții, persoanele care asigură îngrijirea pacienților, să raporteze reacțiile adverse suspectate la medicamente.

Raportarea reacțiilor adverse suspectate la medicamente este esențială și constituie un sprijin important în identificarea unor probleme majore de siguranță, contribuind astfel la protejarea sănătății publice. Raportarea reacțiilor adverse suspectate, asociate cu utilizarea medicamentelor, se face în conformitate cu sistemul național de raportare spontană, prin intermediul ”Fișei-comunicare despre reacțiile adverse”, disponibilă pe pagina web a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (www.amed.md) la secțiunea Farmacovigilență.

Top