Publicat la 2020-11-23

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

A fost desemnat cel mai original proiect de promovare a cărții și lecturii inclusiv cu ajutorul tehnologiilor

2 min read

“Festivalul de lectură „Pâine de la iepure și o carte de la Iulian Filip” a fost declarat cel mai original proiect  de promovare a cărții și lecturii inclusiv cu ajutorul tehnologiilor. Evenimentul a fost realizat de Biblioteca Publică Raională „M. Sadoveanu”, Strășeni.

Tot locul I a luat și Biblioteca Publică Raională „Iulian Filip”, Drochia, director Maria Cojocaru, pentru proiectul „Dialoguri online cu personalități marcante”

Locul II – Biblioteca Publică Chirca, Anenii-Noi, bibliotecar principal Marina Negru, pentru proiectul „Descoperă-mă”

Locul III – Biblioteca Publică Raională „V. Alecsandri”, Telenești, director Maria Furdui, pentru proiectul „Să descoperim Europa”.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Programului Național LecturaCentral care este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova, Comisia Națională a Republicii Moldova pentru UNESCO în partenierat cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova „Alexe Rău”, Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Autoritățile publice locale, Direcțiile/Secțiile Cultură, Centrele Biblioteconomice Departamentale, Centrele Biblioteconomice Teritoriale, Uniunea Scriitorilor din Moldova, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” al MECC, Uniunea Editorilor din Republica Moldova.

Integrând diverse activităţi în scopul de a consolida rolul cărţii şi lecturii în dezvoltarea culturii şi civilizaţiei în comunitate, a valorilor naţionale şi locale, de a stimula/încuraja activitatea bibliotecilor  în această direcţie, ediția a III-a, 2020  a Programului Național LecturaCentral a antrenat bibliotecile publice în 5 concursuri:

1. Cel mai activ cititor

2.  Cel mai original proiect de promovare a cărții și lecturii, inclusive cu ajutorul tehnologiilor

3. Biblioteca cu cel mai ingenios/original concept de organizare a Programului Național LecturaCentral, ediția a 2-a, 2019

4. Cel mai original proiect de promovare a cărților din Topul celor mai citite 10 cărți, editate în anul 2018

5. Cel mai bun eseu despre lectură

AUTOR: Vitalie Guțu

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.