Publicat la 2015-03-17

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

CAZUL NEMȚOV: PRINCIPALUL SUSPECT, ZAUR DADAIEV, ARE ALIBI // DECLARAȚIE

2 min read

Principalul suspect în cazul asasinării lui Boris Nemţov, Zaur Dadaiev, a spus luni că are alibi, negând implicarea sa în uciderea opozantului rus, relatează BBC News Online, citat de mediafax.ro.

Zaur Dadaiev se afla într-un alt loc în momentul asasinării lui Boris Nemţov, a anunţat pentru presa rusă avocatul său Ivan Gherasimov. Alibiul potrivit căruia Dadaiev se afla într-un alt loc în momentul comiterii crimei trebuie confirmat, a precizat Gherasimov pentru agenţia rusă Tass. Anterior, Tamerlan Eskerhanov, un alt suspect în cazul asasinării principalului opozant rus, a declarat în faţa instanţei că nu este implicat în comiterea acestei crime, precizând că are alibi.

Boris Nemţov, în vârstă de 55 de ani, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost împuşcat mortal pe 27 februarie, în timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duriţkaia, în vârstă de 23 de ani.

Cinci ceceni – Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Şagit Gubaşev, Anzor Gubaşev şi Zaur Dadaiev – au fost reţinuţi de autorităţile ruse sub suspiciunea de implicare în asasinarea lui Boris Nemţov. Dadaiev şi-a recunoscut iniţial implicarea în această crimă, după care şi-a retras mărturia, afirmând că a fost făcută sub ameninţare.

Aliaţii lui Nemţov nu au încredere în ancheta oficială şi consideră că acuzarea islamiştilor ceceni are ca scop să înlăture suspiciunile de la Putin, cercul său de apropiaţi sau de la serviciile de securitate.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.