Publicat la 2020-12-18

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

7 sfaturi pentru perioada de sărbători de la nutriționista Nina Crăciun

3 min read

Ne așteaptă o perioadă mai încărcată din punct de vedere al timpului, pentru că e vremea cadourilor, dar și din punct de vedere al alimentației. Tocmai de aceea, pentru a ne simți bine în aceste zile, nutriționista Nina Crăciun vine cu 7 sfaturi prețioase pentru perioada de sărbători.

  1. Planificați și organizați din timp masa de sărbătoare.
  2. Mâncați variat și asociați corect alimentele. Puneți la loc de cinste diversitatea, încurajați-vă imaginația și lăsați-vă surprinși – o să vă placă senzația aceasta. Doar o alimentație diversificată poate pune la dispoziția organismului cele necesare unei funcționări optime.
  3. Fiți îngăduitori cu organismul vostru3 mese principale pe zi și 2 gustări. Nu trebuie să ne creăm un stres suplimentar încercând să mâncăm mereu perfect. Ar fi minunat să ajungem la un compromis cu noi înșine: 3 mese pe zi, să consumăm doar mâncare hrănitoare, neprocesată.
  4. Pentru o stare de bine este recomandabil să consumați salate ușoare și doar un fel tradițional la o masă. Nici într-un caz nu combinați foarte multe alimente, este o eroare tipică, tradițională, deci… nu fiți ca toată lumea. Salata este singurul preparat care va însoţi mâncarea din carne și pește. Când vorbim despre salate, ne referim la frunze sau rădăcinoase, morcovi, ţelină, nu la salate foarte grele. Salatele grele, mai ales cele cu maioneză sunt excluse! Ele vă vor îngreuna digestia, iar voi nu vă doriți asta de sărbători, nu?
  5. Căutați alimentele crude la petreceri. Dacă nu reușiti să mâncați nimic înainte de petrecerea de Crăciun de la birou, este bine să vă orientați privirea și atenția la platourile de alimente crude. Aceste alimente bogate în proteine și fibră ne vor ține sătui mai mult timp, respectiv, iată de ce  crudităţile sunt preparatul cel mai important, deoarece ne ajută să păstrăm un echilibru.
  6. Fiți prudenți cu băutura! Dragii mei prieteni, dacă putem, evităm alcoolul. Acesta provoacă o inflamare pe care ar trebui să încercăm să o diminuăm dacă simțim o stare de stres și anxietate – cu cât bem mai mult, cu atât este mai probabil să facem alegeri alimentare pe care le vom regreta dimineața. Dacă însă nu putem evita consumul de băuturi alcoolice la petreceri sau alte evenimente festive este bine să ne limităm la ceva simplu și ușor.
  7. Creșteti aportul de grăsimi sănătoase! Acizii Grași Omega 3 sunt necesari pentru funcționarea optimă a creierului și faptul că nu avem parte de o cantitate suficientă din aceste grăsimi sănătoase poate avea un impact negativ asupra sănătății noastre mentale și duce la schimbări de dispoziție bruște, plus stare depresivă. Pentru a combate acest lucru se recomandă creșterea aportului zilnic de grăsimi sănătoase, vă recomand să serviți cel puțin trei porții de nuci, pește, alge sau avocado.

Să aveți parte de sărbători frumoase cu un meniu echilibrat!!!

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.