Publicat la 2020-07-15

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

7 sate vor colabora pentru prosperitatea localnicilor

2 min read

7 primari din raioanele Rezina și Telenești au pus piatra de temelie la fundația unui GAL. Asta în urma „Apelului de propuneri pentru crearea Grupurilor de Acţiune Locală”, desfășurat în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Programul este finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Polish Aid și implementat de Solidarity Fund PL în Moldova și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova. Din Grupul de Inițiative Locale vor face parte autoritățile publice locale, agenți economici și reprezentanți ai societății civile din satele Chiștelnița, Scorțeni, Meșeni, Ignăței, Peciște, comuna Pripiceni și satul Trifești.

Astfel în cadrul unei ședințe desfășurată pe 9 iulie 2020, primarii, de comun acord, au convenit să coopereze pentru implementarea abordării „LEADER” în regiunea Trifești – Chiștelnița prin crearea Grupului comun de Acțiune Locală. Ei au semnat „Acordul de intenție/parteneriat pentru implementarea abordării LEADER” și au aprobatparticiparea în cadrul proiectului „Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova”.

Ulterior, va fi elaborată strategia pentru dezvoltarea locală a comunităților acoperite de Parteneriatul GAL. Autoritățile și instituțiile locale, antreprenorii locali și organizațiile societății civile vor identifica împreună problemele și resursele satelor care au decis să coopereze și vor acționa împreună pentru dezvoltarea regiunii și pentru un viitor prosper.

„Abordarea LEADER pentru prosperitate rurală în Moldova” este un proiect, ce contribuie la îmbunătățirea durabilă a calității vieții și la impulsionarea creșterii economice incluzive în zonele rurale prin consolidarea abordării LEADER-UE ca parte a politicii de dezvoltare rurală.

AUTOR: Doina Sîrbu

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.