Publicat la 2020-06-26

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

4 strategii pentru a scăpa de datorii, astfel încât să poți face lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine

3 min read

Se întâmplă uneori să ajungi la momentul în care realizezi că urgent, imediat, absolut inevitabil trebuie să scapi de datoriile curente, pentru a merge mai departe în viață. Toți avem perioade mai dificile, în special în plan financiar, dar există o limită la care ajungi și înțelegi că trebuie să întreprinzi ceva. Dar… cum scapi de datorii, pentru a te concentra pe ceea ce contează? Banii nu se fac cu ciocanul, lucru bine știut, dar îți poți manipula inteligent bugetul, pentru a ieși la liman.

  1. Analizează bunurile pe care le deții.

Fă o inventariere a obiectelor de valoare. Ele sunt pasive, deci nu-ți aduc beneficii, decât dacă sunt extrem de necesare și frecvent utilizate. Poate ai electrocasnice pe care nu pui mâna jumătate de an? Sau bijuterii de care nu ai nevoie? Vreun teren sau o proprietate de care nu ai timp? Vezi ce ai nevoie și de ce nu ai nevoie. Vinde tot ce este în surplus! S-ar putea să-ți pară că ai nevoie de tot ce deții, dar fii sigur că nu este așa.

  1. Refinanțează-ți creditele

Dacă ai credite la bancă și datoria devine o povară tot mai dificilă, trebuie să închizi urgent problema. Poate ratele lunare devin tot mai greu de plătit, poate că veniturile tale s-au redus… Poate au crescut dobânzile de referință sau s-a depreciat valoarea leului, cauza nu contează atât de mult ca soluția, iar o posibilitate o constituie refinanțarea.

Practic, prin refinanțare iei un credit online nou la o dobândă mai bună, iar cu el poți închide creditele curente. Adesea creditele bancare nu sunt o soluție prea bună, deoarece trebuie să răspunzi la întrebări despre cauza creditului sau să aduci documente dificil de obținut. Poți opta în schimb pentru un împrumut nebancar! În zilele noastre nu mai ești obligat să pierzi timp cu un set inutil de documente sau cozile de la bancă, poți cere un împrumut rapid online și să primești banii în aceeași zi. Fii atent la condiții, alege doar transparența maximă!

  1. Ține contabilitate strictă

Este logic că problema datoriilor se acutizează, dacă obții mai puțini bani decât cheltui. Soluția? Reechilibrează bugetul. Scrie fiecare bănuț cheltuit pe foaie, ține un jurnal strict al cheltuielilor, chiar dacă este vorba de 2 lei pentru troleibuz sau o cafea la pachet, de doar 25 de lei. Sumate, cheltuielile tale îți vor părea uimitor de inutile și șocant de ușor de tăiat din listă. Vei descoperi că cheltui mai mult în alimentara de lângă casă, comparativ cu un market cu promoții și gamă largă de produse (și prețuri). Vei realiza că unele cumpărături ”din impuls” nici nu erau necesare. Planifică cheltuielile și separă-le pe ”necesități”, ”opțional” și ”mofturi”. Îți dai seama ce anume poți elimina, fără mari pierderi?

  1. Optimizează cheltuielile

Cumpără angro ceea ce se folosește intens în casă (consumabilele). Cumpără alimente neperisabile, ce pot fi combinate ușor în mese gustoase și ieftine. Discută cu administrația blocului pentru a vedea dacă poți optimiza cheltuielile pentru comunale. Refolosește, redecorează, reciclează. Acest pas vine mână-n mână cu precedentul, deoarece următorul pas natural după ce îți notezi cheltuielile, este să le optimizezi.

Ești cu un pas mai aproape de a scăpa de datorii! Ai grijă să folosești inteligent entuziasmul pe care ți l-a trezit textul și nu scăpa niciun pas. Concentrează-te pe ce contează cu adevărat.

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.