Publicat la 2021-04-19

Moldova Nouă

Informația care TE PRIVEȘTE

23 APRILIE: Ziua Bibliotecarului, Ziua Internațională a cărții și a Drepturilor de Autor

1 min read

A fi bibliotecar înseamnă a contribui necondiționat la formarea și cultivarea cetățenilor ca și personalități integre, a împărți din povața cuvintelor scrise și de a păstra conservat patrimonial cultural scris.

Anul acesta, Ziua profesională este marcată în condiții complicate generate de pandemia de COVID–19, care zguduie întreaga lume. Alături de medici, polițiști și pompieri, bibliotecarul este în prima linie, asigurând prestarea în continuare a serviciilor de informare și documentare care ocupă un loc important în ierarhia de nevoi necesară fiecărui om.

Pornind de la această abordare, bibliotecile reprezintă elemente ale democrației, formează și întrețin spiritul comunitar, valorificând patrimoniul cultural sprijină pluralitatea culturilor. Realizarea acestor sarcini solicită competențe profesionale temeinice, atitudine onestă și devotament deplin față de profesia aleasă și pentru aceasta suntem profund recunoscători.

Chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă, când accesul utilizatorilor în sediul bibliotecilor este restricționat, vă mulțumim pentru tot efortul depus în redirecționarea activității bibliotecilor în spațiul virtual, contribuind la dezvoltarea serviciilor online.

               Dragi colegi bibliotecari, aducem sincere felicitări cu ocazia Zilei Profesionale, Vă urăm sănătate, pace, bunăstare, verticalitate și realizarea tuturor aspirațiilor profesionale. Să rămâneți același izvor nesecat de răbdare, devotament și energie creatoare, și să aveți parte de respectul și recunoștința utilizatorilor.

Consiliul Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova.

REDACTOR: Diana Botnaru

Moldova9.com - produs realizat de A.O."Academia de Creație și Inovații Mediatice"
© 2017 Moldova9.com. Toate drepturile rezervate.