PREMIERĂ: A fost inaugurat “Punctul Frăţiei Neamului Românesc”. Vezi cum va funcţiona

41615275_2171067349780153_8523202787473883136_o.jpg

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a inaugurat „Punctul Frăţiei Neamului Românesc”, care este un obiectiv edificat de silvicultori în comuna Gura Teghii din judeţul Buzău, pe Muntele Giurgiu, la altitudine de peste 1600 m la punctul de intâlnire al celor trei mari provincii româneşti, pentru a marca Centenarul Marii Uniri din 1918. La eveniment au participat miniștri, secretari de stat, reprezentanti ai mediului academic și membri ai comunitatilor locale, silvicultori din România și Republica Moldova.

„Punctul Frăţiei Neamului Românesc” este un observator – refugiu construit din lemn, cu inalţimea de opt metri, ce oferă vizitatorilor o panoramă asupra celor trei provincii istorice locuite de români, Transilvania, Ţara Românească si Moldova, in punctul de confluenţă a acestora, locul fiind ales simbolic, pentru a marca 100 de ani de la Unirea tuturor provinciilor românesti intr-un singur stat.

În jurul obiectivului sunt amenajate panouri în care sunt prezentate personalitaţile ce au contribuit la Unirea tuturor provinciilor româneşti, precum şi personalitati ale culturii şi ştiinţei din Transilvania, Moldova si Ţara Românească.

Obiectivul va fi deschis permanent turiştilor, pentru accesul la observator fiind amenajate şi marcate trei trasee turistice, dinspre judeţele Buzău, Vrancea şi Covasna.

REDACTOR: Liviu Damian

Top