Trecerea subterană din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1, sectorul Botanica, va fi reparată până la sfârşitul anului

big-doar-una-din-trecerile-subterane-din-capitala-va-fi-reparata-in-acest-an-1537208660.jpg

Trecerea subterană din preajma Spitalului Clinic Municipal nr. 1, sectorul Botanica, va fi reparată până la sfârşitul anului. Din bugetul municipal au fost alocaţi nouă milioane de lei. Răspunzând la întrebările presei după şedinţa operativă de la Primărie, primarul interimar Ruslan Codreanu a spus că la începutul anului s-a anunţat reparaţia a opt treceri subterane, dar nu se reuşite, scrie tvrmoldova.md.

Viceprimarul Nistor Grozavu va discuta cu agentul economic care gestionează mall-ul din preajmă pentru a stabili data începerii lucrărilor la pasajul subteran de la Botanica. Reparaţia celorlalte treceri subterane este lăsată pentru anul viitor.

„Problema rămâne la balanţa cui se va afla la întreţinere. Ele pot fi reparate, dar în jumătate de an putem să avem situaţia de acum. Eu nu pot să fiu responsabil de starea în care au ajuns pe parcursul mai multor ani, mai ales de cele care nu ne aparţin nouă, ca municipiu. Ele printr-o minune au ajuns în proprietatea agenţilor economici, au fost privatizate. Agentul economic este dator către municipiu cu 12 milioane de lei şi nu vrea să plătească banii respectivi”, a spus Ruslan Codreanu.

În municipiul Chişinău sunt 20 de pasaje pietonale subterane. Douăsprezece dintre acestea sunt transmise în gestiunea unor agenţi economici.

REDACTOR: Diana Botnaru
Top