„La gura teascului”, festival inedit la Ialoveni

cura-de-struguri-ce-vitamine-si-minerale-importante-contin_size1.jpg
Un festival inedit s-a desfăşurat ieri şi la Ialoveni, regiunea cu cele mai vestite podgorii şi vinuri alese. Vizitatorii festivalului „La gura teascului” au putut urmări întreg procesul de preparare a vinului din struguri zdrobiţi, ca pe vremuri, de picioarele tinerelor fete.

„Am venit la această sărbătoare cu toate cele ce are un gospodar toamna, zdrobitoare, căzi. Poama a fot culeasă dis-de dimineaţă. Cred că este binevenit să păstrăm acest obicei”, a declarat primarul satului Zâmbreni, raionul Ialoveni, Daniel Ţonu.

Gospodinele au adus bucate alese, iar vizatorii festivalului au fost bucuroşi să-şi revadă artiştii preferaţi şi să asculte muzică bună.

Tot astăzi la Ialoveni a fost semnat un act de unire simbolica dintre Consiliul Raional Ialoveni şi Judeţul Ilfov din România.

 Marian Petrache, preşedintele Judeţul Ilfov: Avem un proiect de 100 de mii de euro, investiţie în sistemul de informatizare în şcoli şi continuăm încă cu un proiect de 100 de mii de uro.

Monica Babuc, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării: Astăzi asistăm la un eveniment extraordinar şi trebuie să înţelegem că unire în suflet şi în simţiri înseamnă multă muncă pentru că golurile ce s-au produs în interiorul nostru ca naţiune să fie umplute cu mult sens.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top