Fondul pentru Eficiență Energetică a participat la campania globală de salubrizare

rsz_img_1233.jpg

Fondul pentru Eficiență Energetică a participat la cea mai de amploare acțiune socială – “Hai Moldova – curățenie în toată țara într-o singură zi!”.

Angajații instituției s-au echipat cu mănuși, saci și greble și și-au dat întâlnire în Parcul Calea Orheiului din Capitală, pentru a aduna deșeurile. Prin această acțiune, Fondul pentru Eficiență Energetică își propune să promoveze conceptul de management al deșeurilor, dar și să sensibilizeze populația privind păstrarea unui mediu curat, reducerea consumului de energie și utilizarea energiei regenerabile. Cei mai harnici voluntari, care au pus umărul alături de echipa noastră și au participat la acțiune, au primit daruri din partea FEE – tricouri, chipiuri și felinare cu încărcătoare solare.

Hai Moldova este parte a acțiunii globale “World Cleanup Day” (Ziua Mondială a Curățeniei), care are scopul de a colecta gunoiul din spații publice. În 2018, se preconizează participarea a 380 milioane de oameni din 150 de țări, care ar urma să colecteze 500 milioane tone de gunoi. Potrivit echipei ”Hai Moldova”, aproximativ 180.000 de oameni din țară ar urma să adune, în acest an, aproximativ 1800 tone de gunoi.

Amintim că Fondul pentru Eficiență Energetică a fost creat, prin Hotărâre de Guvern, în anul 2012 și are menirea de a finanța proiecte în domeniul eficienței energetice și a energiei regenerabile. Fondul reprezintă un instrument financiar pentru stat de susținere a proiectelor de reabilitare termică a edificiilor din sectorul public. Până în prezent, au fost implementate peste 270 de proiecte, în valoare totală de 600 de milioane de lei. Fondul pentru Eficiență Energetică își propune drept scop eficientizarea consumului de energie și reducerea emisiilor de CO₂.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top