La Soroca, fotbalul a devenit o adevărată pasiune pentru fete. Şi asta datorită proiectului internaţional „Şcoala distractivă de fotbal”

turneul.jpg

La Soroca, fotbalul a devenit o adevărată pasiune pentru fete. Şi asta datorită proiectului internaţional „Şcoala distractivă de fotbal”. Cele mai mici jucătoare au şase ani şi se văd deja participante în campionatele mondiale, scrie tvrmoldova.md.

Pe terenurile din Soroca, bat mingea nu doar băieţii, dar şi fetele. Echipele s-au format din elevii din mai multe şcoli din municipiu, dar şi din Racovăţ, Rubleniţa şi Vărăncău. Cele mai mici jucătoare încă merg la grădiniţă.

Proiectul Şcoala distractivă de fotbal a atras sute de copii. Micuţele care învaţă să bată mingea, se văd deja pe marile stadioane.

Şcolile distractive de fotbal au fost înfiinţatepe baza modelului Asociaţiei Daneze de Fotbal. Aici tehnicile sunt invăţate prin joc.

Proiectul este implementat de către o organizaţie neguvernamentală din Danemarca şiFederaţia Moldovenească de Fotbal din anul 2006, fiind susţinut de Guvernul Suediei.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top