Promisiunea unui celebru arhitect italian: Genova va avea un nou pod până în toamna anului următor

l-1.jpg

Genova va avea un nou pod până în toamna anului următor. Este promisiunea unui celebru arhitect italian care şi-a prezentat proiectul pentru oraşul său natal. Viitoarea construcţie va rezista un mileniu, a promis el. 43 de oameni au murit luna trecută la Genova, după prăbuşirea unui viaduct, între care şi doi români, transmite TVR Moldova.

Celebrul arhitect italian Renzo Piano s-a întors în oraşul natal, Genova, pentru a-şi prezenta proiectul pentru viitorul pod care să înlocuiască viaductul prăbuşit în urmă cu o lună.

Proiectul lui Pianio este un pod din metal, de culoare albă şi care seamănă cu o barcă.

Va fi susţinut de 43 de stâlpi, în memoria celor 43 de oameni care au murit acolo, şi este gândit să absoarbă energie solară cu care va fi iluminat pe timpul nopţii.

Pe 14 august, viaductul botezat Ponte Morandi s-a prăbuşit. Zeci de maşini au căzut în gol şi 43 de oameni au murit, inclusiv doi români.

Viaductul fusese inaugurat în 1967 şi recondiţionat de mai multe ori.

Se speră ca noul pod gândit de Renzo Piano să fie mai trainic, chiar dacă s-a prăbuşit încă de la prezentare dintr-o gafă a unui oficial italian.

În CV-ul lui Renzo Piano se regăsesc construcţii celebre, printre care Centrul Pompidou din Paris sau clădirea poreclită “Ciobul” care se înalţă în districtul finanaciar al Londrei.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top