Radu Albot, PRIMUL moldovean calificat în semifinalele ”US Open”

albot-sofia-2017-monday.jpg

Performanță remarcabilă realizată de Radu Albot! Tenismanul a devenit primul moldovean care s-a calificat în semifinalele unui turneu de Mare Șlem. Radu și tunisianul Malek Jaziri au ajuns în careul de ași la ”US Open” în proba de dublu.


Tandemul Albot/Jaziri a eliminat din competiție perechea britanico-braziliană Jamie Murray/Bruno Soares, care era și cap de serie numărul 4. Albot și Jaziri s-au impus în două seturi cu scorul de 7-5, 6-4.

Radu Albot, tenisman: Cred că fanii de acasă sunt foarte fericiţi. Nu ştiu ce fac cei din Tunisia. Acum Malek este, probabil, un fel de rege în Tunisia. În Moldova, cu siguranţă, toţi sunt fericiţi, deoarece este pentru prima dată când un sportiv din această ţară obţine calificarea în a doua săptămână a unui turneu de Mare Şlem şi pentru prima dată într-o semifinală de Mare Şlem.

În semifinalele ultimului turneu de Mare Șlem al anului, perechea moldo-tunisiană se va confrunta cu cea polonezo-braziliană Lukas Kubot/Marcelo Melo. Partida este programată pentru 7 septembrie.

Pentru calificarea în semifinale, Albot și Jaziri și-au asigurat deja cecul în valoare de 166.400 de dolari. Moldoveanul a mai încasat 54 de mii de dolari pentru participarea în primul tur al probei de simplu. El a fost eliminat în runda inaugurală de australianul Nick Kyrgios.

REDACTOR: Diana Botnaru

 

 

Top