INVESTIGAŢIE VIDEO: Vilele din străinătate ale politicianului Vlad Plahotniuc

Vila-Geneva-2.jpg

foto: rise.md

Liderul PDM, Vladimir Plahotniuc a avut grijă să-şi ascundă proprietăţile de peste hotare în spatele unor firme paravan şi persoane interpuse. Imperiul imobiliar din străinătate al oligarhului numără mai multe proprietăţi exclusiviste care n-au figurat niciodată în declaraţiile lui de avere, scriu jurnaliştii de la rise.md.

RISE Moldova a identificat patru dintre ele. Înşiruite pe axa Geneva – Sciez – Les Houches – Bucureşti, vilele valorează peste 30 de milioane de euro, adică peste jumătate de miliard de lei.

Acum doi ani, Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, şi-a arătat în faţa camerelor de luat vederi apartamentul de lux din centrul Chişinăului. În una din vitrine, printre mai multe fotografii, observăm o poză de familie pe fundalul unei vile cu un stil arhitectural distinctiv.

Reporterii RISE Moldova au aflat că această proprietate se află în una dintre cele mai scumpe metropole din lume. Mai exact, în suburbia oraşului elveţian Geneva, chiar pe malul Lacului Leman. Potrivit datelor din registrul cadastral al Elveţiei, casa are o suprafaţă de circa 450 de metri pătraţi, iar terenul – peste cinci mii de metri pătraţi, inclusiv o porţiune de lac.

Alte detalii la acest subiect găsiţi pe rise.md.

Top