Inundaţii de proporţii în sudul Franţei cauzate de ploi: Aproximativ 1.600 de persoane au fost evacuate, un german este dat dispărut

fr1-1.jpg

Sudul Franței s-a pomenit sub ape, după ce ploile torențiale au transformat râurile în torenți. Peste 1600 de persoane au fost evacuate, iar un bărbat, originar din Germania, este dat dispărut, scrie Zugo.md

Potrivit ministrului de interne francez, Gerard Collomb, în regiunea Gard se atestă cea mai gravă situație după ce 119 copii, majoritatea din Germania, au fost evacuaţi din tabăra de vară din localitatea Saint-Julien-de-Peyrolas.

În total aproximativ 750 de persoane au fost evacuate din regiunea Gard, iar 4 copii germani au fost spitalizaţi cu hipotermie în Bagnols-sur-Ceze, un oraş situat pe râul Ceze. Aceştia au fost printre cele 10 persoane spitalizate cu leziuni minore, a declarat Garda Jandarmeriei pe pagina sa de Facebook.

Presa română scrie că echipele de salvare, alături de scafandri, au căutat prin apele învolburate un cetăţean german în vârstă de 72 de ani care a fost dat dispărut. După o vară fierbinte, inundaţiile din partea nordică a regiunii Gard au transformat râurile Ceze şi L’Ardeche în căi navigabile. Regiunile din apropiere, zonele joase din munţii Cevennes, au fost de asemenea inundate.

Mai mult de 400 de pompieri şi jandarmi, mulţi proveniţi din alte regiuni, au ajutat la evacuări, folosind elicoptere pentru a identifica locurile de tabără şi ocazional pentru a efectua salvări. Numeroase drumuri din zonă au rămas blocate, pe măsură ce noaptea a căzut.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top