Incendiu uriaș de tip tornadă, izbucnit într-o fabrică din Marea Britanie. Flăcările s-au înălţat la peste 15 metri

a-1.jpg

Un incendiu care seamănă cu o mini tornadă a lăsat fără cuvinte mai mulți localnici ai orașului Swadlincote din Marea Britanie. În timp ce o echipă de pompieri încerca să stingă flăcările izbucnite la fabrică de masă plastică, aceștia au fost martorii unei tornade de foc, scrie Zugo.md


Aceasta s-a produs la o înălțime de peste 15 metri și avea o culoare roșiatică care se ridica spre cer. Un martor a susprins fenomenul ciudat și l-a postat pe internet, la scurt timp, devenind viral pe rețelele de socializare.

Potrivit presei străine, incendiul la fabrica de paleți din plastic a izbucnit la ora 01:20 (03:20 ora Moldovei). Serviciul de Pompieri şi Salvare din Leicestershire, care a ajutat echipele din Derbyshire şi Staffordshire să combată incendiul, a distribuit videoclipul pe Facebook, spunând că fenomenul s-a produs din cauza unor mase de aer.

„În timp ce luptăm împotriva incendiilor din Occupation Lane, am fost martorii unei tornade sau a unui incendiu. Acesta s-a creat ca urmare a intrării unei mase de aer rece peste aerul cald, provocând un vârtej similar cu modul în care se formează o tornadă”.

Incendiul a provocat pagube importante unei fabrici de mase plastice din satul Albert, situat în apropiere de oraşul Swadlincote, în comitatul Derbyshire din Marea Britanie.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top