Moldova a participat, pentru prima dată, la Festivalul Țărilor Dunărene. Vezi cum a fost la festival

vin1-1.jpg
Republica Moldova a participat, în premieră, la Festivalul Țărilor Dunărene, în cadrul căruia a fost promovată cultura națională, destinațiile turistice din țara noastră și vinul moldovenesc. Evenimentul s-a desfășurat în orașele Ulm și Neu-Ulm din Germania și a durat 10 zile. În acest timp, Festivalul a adunat peste 300 de mii de vizitatori, informează MOLDPRES.

Participanții la eveniment au putut degusta peste 15 tipuri de vinuri moldovenești și au rămas impresionați de calitățile deosebite ale acestora. Totodată, au fost organizate întrevederi cu distribuitori și restaurante din orașele Ulm și Neu-Ulm, precum și cu agenții turistice regionale, în vederea stabilirii relațiilor de cooperare. Publicul german s-a arătat interesat și de rutele turistice din Republica Moldova, în particular de cele vinicole, rurale și religioase.

Potrivit lui Alexandru Vlasenco, consilier din cadrul Biroului relații economice al Consulatul General la Frankfurt pe Main, evenimentul, la care au participat delegații din 10 state, a inclus mai multe tematici, printre care promovarea turismului și industriei vinicole, prezentarea și comercializarea obiectelor de meșteșug, promovarea culturii naționale și organizarea unei tabere pentru elevii din țările dunărene.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a precizat într-un comunicat de presă că Republica Moldova a fost reprezentată la eveniment de companiile „Winetours Moldova”, „Asconi”, „Cricova”, „Chateau Vartely”, „Mimi”, „Fautor”, „Bostavan”, de meșterii populari Maxim Alexeev și Natalia Golobciuc, formația de muzică acustică „Cuibul”, precum și de profesori și elevi de la liceul român-german „Mihail Kogălniceanu” din municipiul Chișinău.

Participarea Republicii Moldova la Festival a fost organizată de către Consulatul General la Frankfurt pe Main și cu suportul activ al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Stuttgart.

REDACTOR: Diana Botnaru

Top