2200 de kg. de pomuşoare s-au vândut la “Summer Berry Fair”

34984856_1859953640727315_3306511513770000384_n.jpg

Primul târg agro-gastronomic SUMMER BERRY FAIR, din acest an, a avut  loc pe 24 iunie. La eveniment au participat 12 agricultori din 11 raioanele ale țării, inclusiv din stânga Nistrului: Edineț, Râșcani, Orhei, Telenești, Bălți, Ialoveni, Glodeni, Strășeni, Dondușeni, Nisporeni și Chițcani. Toți sunt membri ai Asociației Pomușoarele Moldovei. Aceștia au avut tarabe personalizate pe care a fost  indicată localitatea de unde sunt aduse fructele. Astfel vizitatorii au făcut cunoștință cu  cele mai importante zone în care sunt cultivate plantațiile de pomușoare.

Vedetele acestei ediții SUMMER BERRY FAIR, au fost zmeura și murele, însă vizitatorii au mai putut cumpăra afine, coacăză, agrișe și căpșuni!

Cei mai iscusiți patiseri de la Festivalul Mai Dulce din acest an, au venit cu peste 40 de kilograme de deserturi cu pomușoare:  mousse-uri, tarte, smothie-uri și alte bunătăți.

La Teatrul Gastronomic de la SUMMER BERRY FAIR, Irina Urescu, Ana Startulat, Irina Cazacu și Diana Ceachir, au dat lecții de gătiti deserturi din pomușoare. Totodată, partenerii noștri de la DR OETKER au preparat dulceață din pomușoare, chiar în fața vizitatorilor, iar aceștia au putut să o guste gratuit!

La eveniment au participat peste 3000 de vizitatori. În Republica Moldova cresc peste 12 tipuri de pomușoare, cultivate de peste 700 de producători locali. Următorul târg va avea loc pe 22 iulie, în Parcul Catedralei.

Anul trecut, Summer Berry Fair a fost organizat pentru prima dată. În cadrul celor trei ediții, au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, care au vândut peste 3 tone de pomușoare locale. Un eveniment Klumea organizat pentru Asociația “Pomușoarele Moldovei”, susținut de USAID, HEKS, CCA și Uniunea Europeană.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top