O nouă ediţie a festivalurilor “Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi ”Cântă cucu-n Bucovina” va avea loc la Chişinău

35634085_10215069302222531_991079156844331008_n.jpg

Din adâncul istoriei, domnul credinței, neamului și al inimilor noastre, Ștefan cel Mare și Sfânt, ne cheamă să fim strajă la hotarele pamântului, limbii, bisericii strămoșești și ale datinilor noastre milenare, de aici, de pe pamântul străvechii DACII.

De pe 28 iunie până pe 2 iulie, sunteţi aşteptaţi la cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional „Ștefan cel Mare și Sfânt”, dar și la Festivalul Internațional de Folclor „Cântă cucu-n Bucovina”, –  un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară. Evenimentele se vor derula în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” din capitală şi la Vadul lui Vodă, cu incepere de la ora 18.00. Vor evolua orchestre și soliști, ansambluri folclorice de pe ținutul DACIEI STRABUNE cu un spectacol extraordinar de muzică și joc în costume naționale, cu un colaj de melodii de suflet, neam și țară.

Sâmbătă, 30 iunie, la ora 15:00, Biblioteca Națională a Moldovei din Chișinău va găzdui un simpozion Cultural-Istoric dedicat domniei marelui voievod.

Duminică, 1 iulie, de la ora 17:00, pe bulevardul central al capitalei se va desfăşura o paradă a portului popular. Pentru cinstirea apărătorului de credință Ştefan cel Mare și Sfânt, pe 2 iulie, cand întreaga lume ortodoxă l-a canonizat, iar neamul nostru îl sărbătorește la Putna, credincioșii sunt așteptați la o slujbă de rugăciune și la depuneri de flori, la statuia Domnitorului din centrul capitalei.

Partener General: Primăria municipiului Chisinau, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.  Organizator – Asociația Centrelor Culturale din Grecia, Spania, Italia, România și Republica Moldova.

Portalul nostru moldova9.com este partener media al evenimentului.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top