Succesul femeilor antreprenoare sărbătorit în cadrul celei de a cincea aniversări a AFAM

G76Q4471.jpg

Reușitele femeilor în afaceri din Moldova au fost sărbătorite în cadrul aniversării Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM). Evenimentul, organizat de AFAM și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și susținut de Guvernul Suediei, a adunat femei antreprenoare, reprezentanți ai Guvernului, societății civile și partenerilor de dezvoltare. “Succesul este asigurat de dorința de a crea, dezvolta și inova,” susțin cele 70 de femei în afaceri prezente la eveniment.

BERD și Guvernul Suediei și-au unit eforturile pentru a susține femeile antreprenoare prin Programul „Femei în Afaceri”, implementat de echipa BERD “Consultanță pentru Micul Business”. Până în prezent peste 200 de companii conduse de femei au obținut granturi pentru proiecte de consultanță în valoare de circa 870,000 euro, în domenii precum tehnologii informaţionale, marketing, managementul calităţii și strategie de business. Adițional, 500 de femei au beneficiat de instruire, programe de mentorat și networking.

Angela Sax, șefa oficiului BERD Moldova

Înțelegem cu toții că femeile antreprenoare au un rol important în crearea locurilor de muncă și stimularea creșterii economice. Suntem convinși că dezvoltarea oportunităților egale pentru femeile în afaceri constituie atât un aspect de egalitate de gen, cât și o prioritate economică. În acest context, în țările unde lucrăm, depunem eforturi considerabile pentru a ajuta femeile antreprenoare să înregistreze succese și să dezvolte cât mai multe afaceri. Programul Femeile în Afaceri al BERD este activ în Moldova din 2011, iar eu încurajez cu fermitate întreprinderile conduse de femei să aplice la program, acesta fiind adaptat necesităților specifice pieței locale.

Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii

Mă bucur să văd evoluția frumoasă a mediului de afaceri sub conducerea femeilor. În Republica Moldova există potențial de dezvoltare mult mai mare și îmi doresc să îl valorificăm împreună. Îmi doresc să vă implicați cât mai mult în activitatea economică și să veniți cu soluții altele decât sunt la moment, pentru că doar așa vom reuși să avem rezultatele dorite.

E.S. Signe Burgstaller, Ambasadoarea Suediei la Chişinău

Antreprenoriatul feminin este un catalizator important pentru dezvoltarea economică şi socială a oricărei țări. Suedia este unul din statele lider la capitolul susţinerii întreprinderilor administrate de femei in Republica Moldova. Sper foarte mult că grație eforturilor comune, femeile antreprenoare din Republica Moldova vor reuși să își realizeze pe deplin potențialul, să își atingă obiectivele și, ca urmare, să accelereze creșterea incluziunii. În comparație cu femeile antreprenoare din ţările în curs de dezvoltare, femeile care au înființat și administrează afaceri în țările dezvoltate au posibilitatea să aleagă dintr-o gamă mai largă de resurse și oportunități, inclusiv accesul la capital, servicii financiare și programe de instruire. Ne dorim foarte mult ca același lucru să se întâmple şi în Moldova.

Veronica Arpintin, Manager Național al Echipei Consultanță pentru micul business, BERD

Ne mîndrim cu reușitele antreprenoarelor care au beneficiat de asistență în cadrul Programului BERD ”Femei în Afaceri”, multe din ele fiind și membre AFAM. Femeile antreprenoare din Moldova administrează cu succes afaceri, contribuie la crearea locurilor de muncă, la dezvoltarea zonelor urbane și rurale și a ecosistemului antreprenorial din Moldova. Ele reușesc să se reinventeze și să rămână în top, înțeleg să contribuie social și sunt apreciate pentru implicarea lor.

Otilia Draguțanu, Președinta AFAM

AFAM este cea mai mare comunitate de femei de afaceri la nivel național, a cărei misiune este susţinerea creşterii potenţialului feminin în domeniul antreprenorial şi managerial în Republica Moldova. Obiectivul nostru este de a promova femeile în afaceri, de a sprijini progresul lor şi de a face auzit glasul unit al femeilor antreprenoare,pentru a contribui la dezvoltarea țării. În 5 ani de activitate, am realizat peste 200 proiecte, iar membrele Asociației au participat la dialog politic, și-au împărtășit cunoștințele și experiența.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top