Provocarea “eco-friendly” începe din Republica Moldova

17_7.jpg
Provocarea “eco-friendly” începe din Republica Moldova, una dintre cele mai avansate din Europa în domeniul “TIC” (Tehnologia informației și comunicațiilor) și în fruntea proiectelor inovatoare în domeniul surselor alternative de energie.
Protagonistul “Revoluției verde a monedelor digitale” este Consulcesi Tech, care a construit cel mai mare sistem fotovoltaic din țară. O structură ecologică de 100% pentru cea mai mare fermă minieră din toată Moldova.
Noua frontieră este, prin urmare, “eco-mining”, adică procesul IT din spatele creării “Plantei”, care reduce costurile în ceea ce privește consumul de energie electrică.
El a făcut în Capitala Moldovei, la Academia de Științe, datorită instalării de mai mult de trei mii de panouri fotovoltaice. “Planta” va economisi anual 550 de tone de CO2 și 240 tone de ETE (echivalent petrol).
Compania “hi-tech” specializată în soluții avansate legate de blockchain a avut mandatul direct al Guvernului Republicii Moldova și a făcut instalația împreună cu “Fly Ren Energy Company”, o companie specializată în producția de electricitate din energie solară.
REDACTOR: Diana Botnaru
Top