ULUITOR! Un nutriţionist din Republica Moldova ne sfătuie să uitilizăm CONDIMENTELE pentru o alimentaţie sănătoasă

unnamed-23.jpg
Când auzim de condimente parcă gândul ne duce spre ceva nesănătos. Ei bine, nu e chiar așa. Alfă de la Sergiu Munteanu – medic nutriționist, de ce trebuie să consumăm condimentele.
Condimentele le folosim în mâncare de cele mai multe ori pentru gust, pentru ca mâmcarea să fie mai gutoasă și aromată. Nu ne-am fi gândit că condimentele ar putea avea un rol mai primordial în viața noastră.
SERGIU MUNTEANU, medic nutriționist
Condimentele trebuie incluse în alimentația noastră, ele ajută mult, mai ales în procesul de slăbire chiar. Important este să îți găsești acel condiment care ți se potrivește, pentru că, dacă mie mi s-a potrivit ardeiul iute, ție poate să nu îți facă bine.
Nutriționistul ne-a dat propriul lui exemplu, scăpând de câteva kilograme, adăugând în alimentația lui ardeiul iute.
SERGIU MUNTEANU, medic nutriționist
Am început să consum ardei iute la fiecare masă și am ajuns să simt cum mi se duc kg. de pe mine. Atunci am înțeles că trebuie să îl introduc în alimentația mea. I-am recomandat asta și unui prieten, care avea mai mare nevoie să slăbească, lui însă nu i s-a potrivit. De asta vă și spuneam mai sus, trebuie să îți găsești condimentul care ți se potrivește.
Tot Sergiu Munteanu a menționat că deși noi încetăm să mai consumăm anumite condimente din cauza problemelor de sănătate, asta este incorect. Anume condimentele ne fac ca gastrita și tot felul de asemenea boli să dispară.
Noi acum am aflat, tu știai?
AUTOR: Diana Botnaru
Top