Adevărul despre rochia de mireasă a lui Meghan Markle. Ce o face atât de specială şi cât a plătit Harry pentru ea

rochie2.png

Rochia de mireasă a lui Meghan Markle, care, sâmbătă, s-a căsătorit cu prinţul Harry, este o creaţie a aclamatului designer britanic Clare Waight Keller, care, anul trecut, a devenit prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy.

Meghan Markle şi Clare Waight Keller au colaborat îndeaproape la designul rochiei, de o eleganţă clasică, potrivit contului de Twitter al palatului Kensington, reşedinţa oficială a prinţului Harry. Rochia este albă, cu guler bărcuţă şi mâneci strâmte, trei sferturi. Partea din spate a fustei se lărgeşte, având pe dedesubt o jupă din organza de mătase.
Markle a dorit ca ţinuta să includă simbolurile celor 53 de state membre Commonwealth, motiv pentru care voalul ei, cu o lungime de cinci metri, realizat din tul de mătase, este brodat manual cu flori specifice fiecăruia.

În plus, Markle a selectat două flori preferate, una britanică şi una americană. Voalul este susţinut de o tiară din platină cu diamante care i-a aparţinut reginei Mary şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elizabeth. Tiara a fost realizată în 1932, iar broşa centrală datează din 1893.

Preţul rochiei nu a fost dezvăluit oficial, dar experţii spun că a costat ”sute de mii de dolari”, dar nu mai mult decât s-a plătit pe rochia purtată la nuntă de Kate Middleton, care a costat 400.000 de dolari.

Buchetul miresei conţine şi câteva flori culese de prinţul Harry din grădina lor privată de la palatul Kensington şi a fost conceput de Philippa Craddock.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Top